Chili con carne met stoofvlees, koffie en chocolade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 300 g runderriblappen (schaal)
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl sambal oelek
  • 100 ml sterke koffie
  • 400 g gepelde tomaten in blik
  • 2 rode paprika's
  • 340 g mais in blik
  • 360 g kidneybonen in pot
  • 30 g pure chocolade

Bereiding

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd het vlees in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui, oregano, paprikapoeder, komijn en sambal 5 min. op laag vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Voeg de koffie en tomaten toe en breng aan de kook. Voeg het vlees toe en laat minimaal 2½ uur stoven op laag vuur met de deksel op de pan.
  2. Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen. Laat de mais en de kidneybonen uitlekken. Trek met twee vorken het stoofvlees uit elkaar. Voeg de paprika, mais en bonen toe en laat nog 30 min. stoven. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Hak de chocolade in stukjes en roer door de chili con carne.
Chili con carne met stoofvlees, koffie en chocolade is een recept van Albert Heijn