Steak de boeuf met Franse roerbakgroente

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 4 el arachideolie
  • 800 g Franse roerbakgroente
  • 1 kippenbouillontablet
  • 250 g crème fraîche light
  • 50 ml water
  • 3 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 4 rundersteaks de boeuf
  • 1 teen knoflook

Bereiding

  1. Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Kook met de deksel op de pan op laag vuur in 8 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Verhit ondertussen de helft van de olie in de hapjespan en bak de roerbakgroente 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Verkruimel de bouillontablet erover en voeg 2 el crème fraîche en het water toe. Laat op laag vuur 5 min. stoven.
  3. Meng ondertussen de rest van de olie met de Provençaalse kruiden en eventueel zout en bestrijk hiermee de steaks de boeuf. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de steaks in 8-10 min gaar. Keer halverwege.
  4. Maak ondertussen de knoflook schoon en pers de teen boven de rest van de crème fraîche. Meng erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de groente erbij. Snijd het vlees in reepjes en verdeel erover. Serveer de crème fraîche met knoflook apart erbij.
Steak de boeuf met Franse roerbakgroente is een recept van Albert Heijn