Gevulde puntpaprika's met gele rijst

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 zoete uien
  • 300 g rundergehakt
  • 1 middelgroot ei
  • 50 g kruidenpaneermeel (pakje à 150 g)
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 325 g gele rijst
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 300 g crispy mais (blikje)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de halve zoete ui zeer fijn. Meng met het rundergehakt, het ei, het paneermeel en peper en zout naar smaak. Halveer de zoete paprika's in de lengte en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Vul de paprika's met het gehakt en leg ze in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie. Schuif ze in het midden van de oven en bak de paprika's gaar in 30 min. Verwijder na 20 min. het aluminiumfolie.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de rest van de uien grof. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui goudbruin. Voeg de maiskorrels toe en verwarm. Roer de uien en de maiskorrels door de rijst en serveer met de gevulde paprika's.
Gevulde puntpaprika's met gele rijst is een recept van Albert Heijn