Broodje veggieburger

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g kikkererwten in blik
  • 20 g koelverse Italiaanse kruidenmix
  • 100 g oude kaas (stuk)
  • 2 tenen knoflook
  • 180 g vega fijngehakt
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 tomaten
  • 8 sneetjes speltbrood
  • 300 g koelverse tzatziki
  • 8 blaadjes kropsla

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water af in een vergiet en laat uitlekken. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Rasp de kaas.
  2. Doe de kikkererwten, kruiden, kaas en knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dikke pasta. Voeg het gehakt toe en geef nog een paar korte pulsen met de staafmixer.
  3. Vorm met vochtige handen 4 ballen van het kikkererwtenmengsel. Druk plat tot hamburgers. Bestrijk ze aan beide kanten met de olie en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de burgers in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  4. Snijd ondertussen de tomaat in plakken. Neem de burgers uit de oven. Besmeer de sneetjes brood met de tzatziki. Beleg 4 sneetjes brood achtereenvolgens met wat sla, tomaat en een burger. Dek af met de rest van de sneetjes brood. Serveer de rest van de tzatziki erbij.
Broodje veggieburger is een recept van Albert Heijn