Italiaanse maaltijdsoep met runderballetjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 700 ml krachtbouillon rundvlees (pot)
  • 1 liter water
  • 300 g rijst en granen (zak)
  • 60 g Parmigiano Reggiano (stuk)
  • 290 g verse rundersoepballetjes
  • 600 g Italiaanse roerbakmix

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke partjes. Verhit de olie in een soeppan en bak de venkel met de Italiaanse kruiden 5 min. Schenk de bouillon en het water erbij, voeg de rijst toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken.
  2. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas met een fijne rasp. Maak een hoopje kaas per persoon van 4 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 10 min. goudbruin in de oven. Neem de kaaskletskoppen met een spatel van het bakpapier en laat afkoelen op een rooster.
  3. Voeg de runderballetjes toe aan de soep en kook nog 3 min. Voeg de roerbakgroente toe en kook nog 2 min. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep met de kaaskletskoppen.
Italiaanse maaltijdsoep met runderballetjes is een recept van Albert Heijn