Chocoladetaart met pepernoten
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 200 g ongezouten roomboter ( extra om in te vetten)
- 200 g pure chocolade 72%
- 4 middelgrote eieren
- 150 g donkere basterdsuiker
- 1 mespunt zout
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 200 g crunchy speculoospasta (pot à 400 g)
- 200 g chocoladeglazuur (zak 100 g)
- 13 speculaas
- 150 g chocolade kruidnoten (wit, melk en puur)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Smelt de rest van de boter in een steelpan.
- Breek de chocolade in stukjes en voeg bij de gesmolten boter. Laat op laag vuur smelten, roer regelmatig.
- Doe de eieren met de basterdsuiker en het zout in een kom. Klop met een mixer in 5 min. tot een schuimig geheel. Zeef het bakmeel erboven en meng rustig met een spatel. Voeg het chocolade-botermengsel toe en meng rustig met een spatel.
- Schenk in de springvorm en bak ca. 35 min. in het midden van de oven. Laat in 2 uur helemaal afkoelen. Neem de taart uit de springvorm en snijd overlangs doormidden.
- Bestrijk de onderste helft met de speculoospasta en leg de bovenste helft erop.
- Verwarm het chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk over de taart. Verdeel met een spatel gelijkmatig over de buitenkant.
- Plak de speculaasjes rondom op de zijkant van de taart. Bestrooi de bovenkant met de kruidnoten
Chocoladetaart met pepernoten is een recept van Albert Heijn