Wittebonen-preisoep met crispy katenspek

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 100 g katenspek
  • 1 meergranen stokbrood
  • 2 preien
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1080 g witte bonen in tomatensaus
  • 2 groentebouillontabletten
  • 500 ml kraanwater
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes katenspek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 12 min. onder in de oven. Leg het stokbrood boven in de oven en bak in ca. 10 min. af.
  2. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een soeppan en bak de helft van de prei 3 min. Voeg 2/3 van de witte bonen in tomatensaus, de bouillontabletten en 500 ml water toe en breng aan de kook.
  3. Laat de soep 5 min. koken. neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Voeg de rest van de prei, de witte bonen in tomatensaus en de Italiaanse kruiden toe en breng weer aan de kook. Laat 3 min. zachtjes koken.
  4. Neem het spek en stokbrood uit de oven en laat iets afkoelen. Snijd het stokbrood in sneetjes.
  5. Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en leg op elke portie 2 plakjes spek. Serveer de rest van het spek en het stokbrood apart erbij.
Wittebonen-preisoep met crispy katenspek is een recept van Albert Heijn