Kung po beef
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 300 g witte rijst
- 600 g sperziebonen (schoongemaakt)
- 2 el Oosterse wokolie (fles 500 ml)
- 1 schaal naturel runderreepjes (350 g)
- 1 groene paprika (in reepjes)
- 4 el hoy sin saus (flesje 220 ml)
- 2 el rijstazijn (flesje 150 ml)
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de runderreepjes 2 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Schenk de hoy sin saus en rijstazijn erbij en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper.
- Giet de sperziebonen af en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de rijst met het rundvleesmengsel en de bonen over 4 kommen. Lekker met wat grofgehakte cashewnoten.
Kung po beef is een recept van Albert Heijn