Kung po beef

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 600 g sperziebonen (schoongemaakt)
  • 2 el Oosterse wokolie (fles 500 ml)
  • 1 schaal naturel runderreepjes (350 g)
  • 1 groene paprika (in reepjes)
  • 4 el hoy sin saus (flesje 220 ml)
  • 2 el rijstazijn (flesje 150 ml)

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de runderreepjes 2 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Schenk de hoy sin saus en rijstazijn erbij en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper.
  3. Giet de sperziebonen af en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de rijst met het rundvleesmengsel en de bonen over 4 kommen. Lekker met wat grof­gehakte cashewnoten.
Kung po beef is een recept van Albert Heijn