Antonio Carluccio’s reuzenravioli met verrassing

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g tipo 00-meel
  • 7 middelgrote eieren (zo vers mogelijk)
  • 1 snufje zout
  • 2 g tarwebloem
  • 600 g verse spinazie
  • 15 g Parmigiano Reggiano
  • 300 g mascarpone
  • 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 10 verse salieblaadjes

Bereiding

  1. Draai in de keukenmachine van het meel, 3 eieren en het zout een homogeen deeg. Haal het deeg door de pastamachine volgens de gebruiksaanwijzing. Stel de pastamachine in op een deegdikte van ca. 1 cm en haal een deel van het deeg erdoor. Herhaal dat een paar keer met hetzelfde deeg en pas de dikte stapsgewijs aan tot 1-2 mm. Je krijgt dan een heel gladde lap deeg van 15-18 cm breed.
  2. Snijd de lap deeg in stukken van ca. 30 cm lang. Bestuif de helft van de deegstukken met bloem en bedek elk stuk met vershoudfolie. Leg deze deegstukken op elkaar, rol op en bewaar maximaal 4 weken in de vriezer. De andere helft gebruik je om de ravioli te maken. Steek 8 cirkels van Ø 11 cm uit het deeg (bijvoorbeeld met een kommetje). Laat ze afgedekt met een schone theedoek rusten tot je ze gaat koken.
  3. Kook voor de vulling de spinazie kort in water met zout. Giet af (knijp er zo veel mogelijk water uit), laat afkoelen en hak fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de spinazie in een kom met de mascarpone (of ricotta), 2/3 van de kaas en de nootmuskaat. Schep het in de spuitzak. Spuit een krans spinazievulling op het midden van elke pastacirkel en zorg voor genoeg ruimte in het midden om er een eidooier in te leggen. Spuit nog een krans vulling boven op de eerste en zorg dat er nog steeds ruimte voor de dooier is. De totale hoogte moet 1½ cm zijn.
  4. Splits 4 eieren. Leg voorzichtig een eidooier in de open ruimte. Bestrijk de pasta rondom de vulling met water. Leg er een tweede pastacirkel op en druk beide lagen rondom de vulling stevig op elkaar. Zorg dat je het midden niet plet; gebruik eventueel een vork. Vul zo ook de overige cirkels zodat je uiteindelijk 4 reuzenravioli hebt. Laat de ravioli in een pan met ruim kokend water met zout glijden (1 of 2 tegelijk) en laat 5 min. koken. De pasta wordt gaar, de dooiers blijven zacht.
  5. Verwarm de boter en salie in een kleine koekenpan rustig tot de boter schuimt. Leg op elk bord een raviolo en giet de hete boter erover. Bestrooi met zout, peper en de rest van de Parmezaanse kaas. De verrassing is de ‘explosie’ van de heldergele dooier als je je vork erin steekt.
Antonio Carluccio’s reuzenravioli met verrassing is een recept van Albert Heijn