Banketstaaf

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 2 middelgrote eieren
  • 300 g amandelspijs
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1 tl gemalen kardemom
  • ½ rol vers bladerdeeg (à 270 g)
  • 20 garneeramandelen (bakje 95 g)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Splits de eieren. Verkruimel de amandelspijs en meng met de kruidnagel, kardemom, 1 eidooier en het citroenrasp.
  2. Vorm een rol van 36 cm lang, die precies in het bladerdeeg (40 x 12 cm) past. Bestrijk het bladerdeeg met water. Leg de rol spijs in het midden. Vouw het deeg om de spijs en laat een beetje overlappen. Duw de naad dicht. Vouw de zijkanten naar binnen en duw dicht.
  3. Leg de banketstaaf met de naad naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de amandelen in het deeg. Klop de andere eidooier los met een vork. Bestrijk het deeg ermee. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Banketstaaf is een recept van Albert Heijn