Kebabs met frites en wortel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 600 g ovenfrites (zak 1 kg)
  • 300 g mager rundergehakt
  • 1 zakje Aziatische kruiden (75 g, diepvries)
  • 2 el couscous (pak 500 g)
  • 1 ei
  • 750 g winterpeen (geraspt)
  • 1 el honing
  • 2 el azijn

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bereid de ovenfrites volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng ondertussen het gehakt met de helft van de kruiden, de couscous, het ei en peper en zout in een kom. Verdeel het gehakt in 8 porties en kneed elke portie om een saté­prikker. Verhit de grillpan en gril de kebabs in 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Doe de peen in een schaal en meng er de honing, azijn en de rest van de kruiden door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kebabs met de frites en wortelsalade. Lekker met tzatziki (potje 190 g).
Kebabs met frites en wortel is een recept van Albert Heijn