Ingrediënten
- 150 g yoghurt
- 1 el mayonaise
- 5 g verse koriander
- 450 g halloumi kaas
- 50 g tarwebloem
- ½ el za'atar kruidenmix
- 750 ml arachideolie
- 50 g verse granaatappelpitjes
- 2 el pompoenpitten
Bereiding
- Meng de yoghurt met de mayonaise en breng op smaak met peper. Snijd de koriander grof. Snijd de halloumi in plakken van ½ cm breed. Snijd de plakken in frites van ½ cm breed. Meng de za’atar met de bloem en rol de halloumi-frites erdoor.
- Verhit de olie in een ruime pan of wok tot 180 °C. Je weet dat de olie heet genoeg is als een stukje brood dat je erin doet, meteen begint te bruisen. Frituur de halloumi-frites in delen in 1-2 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de halloumi-frites over een schaal en verdeel een deel van de yoghurt en de koriander, granaatappelpitjes en pompoenpitten erover. Serveer de rest van de yoghurt erbij.