Halloumi fries

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 150 g yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 5 g verse koriander
  • 450 g halloumi kaas
  • 50 g tarwebloem
  • ½ el za'atar kruidenmix
  • 750 ml arachideolie
  • 50 g verse granaatappelpitjes
  • 2 el pompoenpitten

Bereiding

  1. Meng de yoghurt met de mayonaise en breng op smaak met peper. Snijd de koriander grof. Snijd de halloumi in plakken van ½ cm breed. Snijd de plakken in frites van ½ cm breed. Meng de za’atar met de bloem en rol de halloumi-frites erdoor.
  2. Verhit de olie in een ruime pan of wok tot 180 °C. Je weet dat de olie heet genoeg is als een stukje brood dat je erin doet, meteen begint te bruisen. Frituur de halloumi-frites in delen in 1-2 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de halloumi-frites over een schaal en verdeel een deel van de yoghurt en de koriander, granaatappelpitjes en pompoenpitten erover. Serveer de rest van de yoghurt erbij.
Halloumi fries is een recept van Albert Heijn