Ravioli met champignon-hamvulling

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 250 g kastanjechampignons
  • 3 middelgrote eieren
  • 250 g patenttarwebloem
  • ½ tl zout
  • 60 ml traditionele olijfolie
  • 100 g parmaham
  • 20 g verse platte peterselie
  • 8 verse salieblaadjes (bakje 15 g)
  • 60 g gezouten roomboter
  • 60 g Parmigiano Reggiano (stuk)

Bereiding

  1. Snipper de sjalot. Snijd de knoflook fijn en de champignons in plakjes. Splits 1 ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Meng de bloem in een kom met 2 eieren, de eierdooier, het zout en de olie. Kneed alles 5 min. met de hand, tot het deeg elastisch en zacht is.
  2. Verhit de olie. Fruit op laag vuur de sjalot en knoflook 3 min. Zet het vuur hoger, voeg de champignons toe en bak in 3 min. bruin. Laat het champignonmengsel 5 min. afkoelen. Snijd ondertussen de parmaham in reepjes en snijd de peterselie fijn. Snijd de salie in reepjes. Maal het champignonmengsel samen met de ham en peterselie fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Verdeel het deeg in 6 porties.
  3. Haal elke portie op de wijdste stand door de pastamachine. Vouw de deeglap dubbel en herhaal 4-5 keer op steeds dunnere stand. Maak zo van elke deegportie een lange dunne deeglap. Leg deze op een met bloem bestoven werkblad; dek steeds af met vershoudfolie. Geef met de raviolimaker op 3 deeglappen aan waar je de ravioli gaat uitsteken (ca. 8 per deeglap). Druk de raviolimaker er zachtjes in.
  4. Verdeel de vulling over alle vierkantjes. Bestrijk met een kwastje het deeg rondom de vulling met water. Leg er een tweede deegvel op. Druk het deeg rondom de vulling aan. Steek de ravioli met de raviolimaker uit en knijp de randen met je vingers goed dicht.
  5. Kook de ravioli in een ruime pan in kokend water met zout in 3 min. gaar. Giet af en verdeel over 4 voorverwarmde borden. Smelt ondertussen de boter op laag vuur. Voeg de salie toe, maar laat niet kleuren. Schenk over de 4 borden. Schaaf of rasp de kaas erover.
Ravioli met champignon-hamvulling is een recept van Albert Heijn