Zelfgemaakte saucijzenbroodjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 8 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
  • 400 g varkenschipolata's
  • 1 middelgroot ei
  • 3 el halfvolle melk
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif een schoon werkblad of grote snijplank met wat bloem. Laat het bladerdeeg ontdooien, verwijder de plastic velletjes en leg ze bovenop elkaar. Rol het bladerdeeg uit tot een plak van 25 bij 30 cm en snijd de plak in de lengte in 3 stukken.
  2. Snijd met een scherp mes het velletje van de worst door en haal het worstvlees eruit. Leg in de lengte van de saucijzenbroodjes een streep worstvlees. Splits het ei. Roer de dooier (eiwit wordt niet gebruikt) in een kom los met de melk. Bestrijk het deeg aan beide zijden van het vlees met het eidooier-melkmengsel.
  3. Vouw het deeg over het worstvlees en druk vast. Zorg ervoor dat het deeg goed aansluit op het worstvlees en er dus niet teveel lucht tussen zit. Duw een vork in wat bloem en gebruik de vork om de rand van het bladerdeeg steviger vast te duwen. Bestrijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes met het eidooiermelkmengsel en bestrooi met het sesamzaad.
  4. Snijd de broodjes met een scherp mes in stukjes van ongeveer 4 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de saucijzenbroodjes 15-20 min., of tot ze goudbruin zijn en mooi gerezen. Eet ze warm of laat ze afkoelen op een rooster.
Zelfgemaakte saucijzenbroodjes is een recept van Albert Heijn