Vegetarische Shepherd’s pie

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g pastinaak
  • 2 stengels bleekselderij
  • 10 g takjes rozemarijn
  • 1.2 kg kruimige aardappel
  • 175 g vega fijngehakt (schaal)
  • 400 g tomatenblokjes
  • 150 ml halfvolle melk
  • 75 g ongezouten roomboter
  • ½ tl geraspte nootmuskaat
  • 50 g paneermeel
  • 100 g belegen kaas (geraspt)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd ze fijn.
  2. Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. in water met zout gaar. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, bleekselderij en pastinaak toe en bak 2 min. Voeg het gehakt, de tomatenblokjes en de helft van de rozemarijn toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.
  3. Breng ondertussen de melk en ? van de boter aan de kook in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper en het melk-botermengsel tot puree. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
  4. Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Bestrooi met het paneermeel en de kaas en bestrooi met de rest van de rozemarijn. Verdeel de rest van de boter er in blokjes over. Bak in ca. 30 min. goudbruin.
Vegetarische Shepherd’s pie is een recept van Albert Heijn