Fattoush (broodsalade)

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 2 bosjes radijs
  • 1 rode ui
  • 1 schaal tastytomtomaten
  • 2 zoete puntpaprika's (schoongemaakt)
  • 3 el wittewijnazijn
  • 7 el extra vierge olijfolie
  • 1 bakje munt ((15 g), blaadjes fijngesneden)
  • 1 zakje selderij ((40 g), blaadjes fijngesneden)
  • 100 g Griekse yoghurt (beker 500 g)
  • 100 ml karnemelk
  • 4 grote shoarmabroodjes (pak 8 stuks)

Bereiding

  1. Snijd de komkommer, radijs, ui, tomaten en paprika's met de keukenmachine in dunne plakjes. Schep er de azijn, 3 el olie en de helft van de kruiden door. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Meng de yoghurt met 2 el olie, de rest van de kruiden en de karnemelk. Voeg peper en eventueel zout toe. Verwarm de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze horizontaal door en verdeel ze over een schaal. Schep de groenten erop en laat 30 min. staan. Zo trekt het vocht een beetje in het brood. Besprenkel alles met de rest van de olie. Serveer met de yoghurtdressing.
Fattoush (broodsalade) is een recept van Albert Heijn