Romige gratin van zoete aardappel en pinda

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel
  • 330 ml Blue Elephant coconut cream (blikje à 165 ml)
  • 100 g pindakaas
  • 1 tl sambal oelek
  • 50 g seroendeng
  • 1 rode peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd met de keukenmachine in dunne plakjes.
  2. Meng in een ruime schaal de coconut cream met de pindakaas, sambal en seroendeng. Meng de aardappelplakjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Vet de ovenschaal in en schep er het aardappelmengsel in, zodanig dat de plakjes zo veel mogelijk plat liggen. Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Verwijder de folie en bak in nog ca. 25 min. goudbruin en gaar. Tip: schep de aardappel om, zodat alle plakjes gaar worden.
  4. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Neem de gratin uit de oven en bestrooi met de rode peper. Lekker!
Romige gratin van zoete aardappel en pinda is een recept van Albert Heijn