Saucijzenbroodjes met shiitake

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 stukje verse gember (van ca. 3 cm, geschild)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 schaaltje shiitake ((paddestoelen, 100 g), fijngesneden)
  • 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes)
  • 3 el oestersaus (flesje 250 ml)
  • 1 el sojasaus (flesje 250 ml)
  • 1 schaal varkensfiletlapjes (2 stuks, ca. 280 g)
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg ((diepvries), ontdooid)
  • 1 ei (losgeklopt)

Bereiding

  1. Snijd de gember heel fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gember, de shiitake en de bosui 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de oestersaus en de sojasaus toe en laat op laag vuur 5 min. doorgaren. Breng op smaak met peper en laat in ca. 15 min. afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de filetlapjes in stukken en maal ze in de keukenmachine tot gehakt. Meng met het afgekoelde shiitakemengsel.
  3. Verdeel het bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het gehaktmengsel in 6 porties. Leg elke portie in de vorm van een worstje iets van de rand van elk plakje bladerdeeg. Bestrijk het deeg met ei en vouw de saucijzenbroodjes dicht. Druk de randen aan met een vork. Bestrijk ook de bovenkant met ei. Maak met een mes 3 inkepingen aan de bovenkant van elk broodje en bak ze in ca. 25 min. goudbruin. Snijd de broodjes in 4 stukken en serveer warm of koud. Lekker met zoete chilisaus.
Saucijzenbroodjes met shiitake is een recept van Albert Heijn