Rozemarijnbiefstuk

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • ½ bakje rozemarijn (a 15 g)
  • 6 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 4 kogelbiefstukken (a 150 g)

Bereiding

  1. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn, maar bewaar wat takjes voor garnering. Snijd de naaldjes zo fijn mogelijk. Meng in een kom met de olie, knoflook en flink wat peper. Voeg de biefstuk toe en schep alles om, zodat de biefstuk en de kruidenolie goed gemengd zijn. Laat op kamertemperatuur 30 min. afgedekt marineren.
  2. Verhit de grillpan en gril de biefstukken op hoog vuur ca. 5 min. voor rood vlees of 8 min. voor minder rood vlees. Keer halverwege. Laat 5 min. rusten en garneer met de achtergehouden takjes rozemarijn. Lekker na de spaghetti all'arrabbiata en met de gegrilde groenten (zie recepten elders op ah.nl/recepten).
Rozemarijnbiefstuk is een recept van Albert Heijn