Gehaktschotel met knoflook-citroendressing

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • ½ zakje verse munt (a 15 g)
  • 3 bosuitjes
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels vissaus
  • 6 eetlepels olijfolie (met citroen)
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiding

  1. Uien en knoflook pellen en fijnsnipperen. Pepers halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Munt in reepjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Citroen uitpersen. Ui, knoflook, peperreepjes, munt en bosui mengen. Dressing roeren van citroensap, vissaus en 3 eetlepels olie met citroen.
  2. In wok 3 eetlepels olie met citroen verhitten. Gehakt in ca. 6 minuten rul en gaar bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Van vuur af dressing erdoor scheppen, direct serveren. Lekker met mihoen of rijst en rauwkost van sperziebonen, spitskool en taugé.
Gehaktschotel met knoflook-citroendressing is een recept van Albert Heijn