Aardappelschotel met gerookte makreel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 6 el traditionele olijfolie
  • 400 g winterpeen (zak à 1 kg)
  • 400 g gekookte rode bieten (bak à 500 g)
  • 1 rode ui
  • 425 g aardappelpartjes met schil
  • 7 g verse tijm (zakje à 15 g)
  • 200 g makreelfilets lichtgerookt
  • 3 el balsamicoazijn

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 180 °C. Bakplaat met olijfolie insmeren. Peen schillen en in dunne schijven snijden, bieten in parten snijden. Peen in 5 min. beetgaar koken. Ui pellen en in ringen snijden. Peen, bieten, aardappelpartjes en uiringen omscheppen op bakplaat, bestrooien met tijmblaadjes en peper en zout. Schotel in 20 min. in oven goudbruin roosteren. Van makreel vel verwijderen, makreel fijnplukken. Over ovenschaal verdelen. Balsamicoazijn over gerecht druppelen en serveren met (versgemalen) peper erover.
Aardappelschotel met gerookte makreel is een recept van Albert Heijn