Ovenfarfalle met zalm en prei

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g farfalle (zak a 500 g)
  • 900 g diepvries prei à la crème (pak a 450 g)
  • 4 diepvries wilde zalm (ontdooid)
  • 2 beschuiten
  • 50 g diepvries basilicum
  • 1 el traditionele olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de ovengrill voor. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang een kopje van het kookvocht op. Laat de prei in een pan op laag vuur ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking, roer regelmatig.
  2. Snijd de zalm in stukjes. Roer de stukjes zalm erdoor. Meng de prei met zalm en het basilicum door de farfalle. Voeg eventueel iets van het achtergehouden pastakookvocht toe om het mengsel smeuïg te maken.
  3. Verkruimel de beschuiten. Vet de ovenschaal in. Doe het farfallemengsel in de ovenschaal. Meng het beschuitkruim met de olie en strooi dit over de schotel. Schuif de schotel 15 centimeter onder de hete ovengrill en laat de bovenkant in 8 minuten goudbruin worden.
Ovenfarfalle met zalm en prei is een recept van Albert Heijn