Kippotje met champignons en minikriel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 pot krachtbouillon kipfilet (350 ml)
  • 1 schaal kipfilets (ca. 375 g)
  • 1 zak minikrieltjes (450 g)
  • 1 pak petit pains (bruin (4 stuks))
  • 2 dunne winterwortels (zak a 1 kg)
  • 1 zak champignon roerbakmix (400 g)
  • 3 el olijfolie
  • 1 el kerriepoeder

Bereiding

  1. Krachtbouillon met 2 potten water aan de kook brengen. Kipfilets toevoegen en kip in 15 min. zachtjes gaarkoken. Na 10 min. minikriel toevoegen en 5 min. meekoken. Kipfilet uit bouillon scheppen. Petit pain in voorverwarmde oven afbakken volgens aanwijzingen op verpakking. Wortelen schoonmaken en in schuine plakjes snijden. 2 el groene groenten uit roerbakmix achterhouden. Olijfolie in grote pan verhitten en wortel 3 min. roerbakken. Champignonroerbak toevoegen en 2 min. meebakken. Kerriepoeder, bouillon en minikriel toevoegen en ca. 5 min. laten pruttelen. Kip met 2 vorken in stukken verdelen. Kip door groentemengsel scheppen en over 4 grote kommen verdelen, bestrooien met groene groenten en serveren met petit pain.
Kippotje met champignons en minikriel is een recept van Albert Heijn