Rodekool met spekjes en braadworst

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg grote aardappelen ((zak 3 kg), geschild)
  • 1 schaal Catalaanse (braadworst (ca. 290 g))
  • 40 g boter
  • 2 x 300 g rode kool (in smalle repen)
  • 3 el rinse appelstroop (pot 450 g)
  • 1 appel (fijngesneden)
  • 125 g magere spekreepjes (duobakje 250 g)
  • 1 zakje walnoten (50 g)

Bereiding

  1. Halveer de aardappelen in de lengte en kook ze 15 min. Bak de Catalaanse braadworstjes in 20 g boter rondom bruin. Voeg de rodekool toe samen met de appelstroop en 100 ml water en stoof de worstjes en de kool afgedekt gaar in 15 min. Voeg na 10 min. de appel toe. Bak in een wok de magere spekreepjes in de rest van de boter zachtjes uit. Snijd de aardappelen in plakjes. Schep de spekjes uit de wok en bak in hetzelfde vet de aardappelen al omscheppend goudbruin en gaar in 10 min. Neem de worstjes uit de pan. Schep de spekjes en de walnoten bij de gestoofde rodekool. Serveer met de worstjes en de gebakken aardappelen.
Rodekool met spekjes en braadworst is een recept van Albert Heijn