Gestoomde groenten en kipfilet met kerriedressing

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 2 tl kerriepoeder
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 bos peen (geschild)
  • 200 g sugar snaps
  • ½ kleine komkommer
  • ½ limoen (schoongeboend)
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 2 bosuitjes (in ringetjes)

Bereiding

  1. Wrijf de kipfilets in met zout peper en de helft van de kerriepoeder. Bestrijk ze vervolgens met 1 el olie. Leg de kipfilets in een stoommand.
  2. Leg de peentjes en sugarsnaps in de andere stoommand. Breng in de stoompan een laag water aan de kook. Zet eerst de stoommand met kip op de pan en zet daarop de stoommand met groente. Leg de deksel erop en stoom de groenten en de kip 15 minuten.
  3. Halveer intussen de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes er met een lepeltje uit. Snijd de komkommerhelften schuin in stukken van 1 cm. Voeg de stukken komkommer bij de groenten in de stoompan toe en stoom de groenten nog 5 minuten. Volg bij bereiding in een stoomoven of elektrische stoompan de aanwijzingen van de fabrikant.
  4. Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit. Los in een kommetje de bouillonpoeder op in 100 ml kokendheet water. Klop de bouillon met de resterende olie en kerriepoeder tot een dressing. Roer de limoenschil en bosui erdoor en voeg naar smaak limoensap, zout en peper toe.
  5. Verdeel de groenten en kipfilets over 4 borden en lepel de dressing over de groenten. Lekker met gekookte krieltjes.
Gestoomde groenten en kipfilet met kerriedressing is een recept van Albert Heijn