Pittige mosterdburger

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 350 g gehakt (half-om-half)
  • 1 ei
  • 2 beschuiten (volkoren, verkruimeld)
  • 2 eetlepels mosterd (pittig)
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels olie
  • 1 Turks brood ((pide), in vieren)
  • 6 augurken (in plakjes)
  • 6 eetlepels tomatenketchup

Bereiding

  1. Kneed het gehakt door met het ei, de beschuit, de mosterd en de tijm. Breng het gehakt pittig op smaak met zout en (versgemalen) peper. Vorm er met vochtige handen vier stevige burgers van. Bestrijk ze met olie. Verhit een grillpan, gril de burgers in 15 minuten aan weerszijden mooi bruin en gaar. Snijd de stukken brood open en leg ze met het snijvlak naar beneden kort op de hete grillpan. Leg de hamburgers tussen de broodjes. Serveer met de augurk en tomatenketchup.
Pittige mosterdburger is een recept van Albert Heijn