Druivenzuurkool met uienburgers

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 6 kruimige aardappelen ((zak 3 kg), in vieren)
  • 50 g boter
  • 3 laurierblaadjes (zakje 4 g)
  • 1 pak zuurkool (500 g)
  • 200 g witte (druiven (bak 500 g), gehalveerd)
  • 2 schalen vegetarische hamburgers (a 150 g, vega)
  • 2 uien (in halve ringen)
  • 1 rode paprika (in reepjes)

Bereiding

  1. Kook de aardappelen 10 min. in water met zout. Verhit 30 g boter in een koekenpan. Bak de aardappelen met 2 laurierblaadjes in 15 min. bruin.
  2. Spoel voor een minder zure smaak de zuurkool eventueel af en voeg water toe totdat de zuurkool net onder staat. Voeg de druiven toe en kook zachtjes 15 min. met de deksel op de pan.
  3. Bak de burgers in 20 g boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de ui, paprika en het laatste laurierblaadje erbij. Breng op smaak met peper.
  4. Verdeel de burgers over 4 borden, schep de ui en paprika erop. Serveer met de druivenzuurkool en gebakken aardappelen.
Druivenzuurkool met uienburgers is een recept van Albert Heijn