Schelpjes met romige makreel
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 verse gerookte makreelfilet (à 345 g)
- 500 g witlof (schoongemaakt)
- 300 g schelpjespasta
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 ui
- 1 bakje zuivelspread naturel (à 150 g)
- 1 bakje verse bieslook (fijngeknipt, bakje 25 g)
Bereiding
- Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel de vis in stukken. Snijd het witlof in grove stukken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg het witlof toe en roerbak 5 min. Voeg de zuivelspread en ca. 100 ml kokend water toe en laat de zuivelspread smelten. Voeg de makreel toe en warm ca. 3 min. door, schep af en toe voorzichtig om. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta af. Voeg samen met de bieslook toe aan het makreelmengsel. Serveer meteen.
Schelpjes met romige makreel is een recept van Albert Heijn