Schelpjes met romige makreel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 verse gerookte makreelfilet (à 345 g)
  • 500 g witlof (schoongemaakt)
  • 300 g schelpjespasta
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 ui
  • 1 bakje zuivelspread naturel (à 150 g)
  • 1 bakje verse bieslook (fijngeknipt, bakje 25 g)

Bereiding

  1. Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel de vis in stukken. Snijd het witlof in grove stukken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg het witlof toe en roerbak 5 min. Voeg de zuivelspread en ca. 100 ml kokend water toe en laat de zuivelspread smelten. Voeg de makreel toe en warm ca. 3 min. door, schep af en toe voorzichtig om. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Giet de pasta af. Voeg samen met de bieslook toe aan het makreelmengsel. Serveer meteen.
Schelpjes met romige makreel is een recept van Albert Heijn