Pastaschelpjes met gerookte haring

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 300 g schelpjespasta
  • 380 g kippers in zonnebloemolie (haring)
  • 450 g diepvries tuinerwten
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 tl gedroogde oregano

Bereiding

  1. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de paprika in stukjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de kippers af en vang 2 el olie op. Snijd de kippers in stukjes. Verhit de opgevangen olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de paprika en de tuinerwten toe en bak 5 min. mee.
  2. Draai het vuur laag en voeg de kippers toe. Roer de crème fraîche met 50 ml water erdoor en verwarm nog 1 min. zonder te koken. Voeg de oregano toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de pasta door de kippers met groenten en verdeel over diepe borden.
Pastaschelpjes met gerookte haring is een recept van Albert Heijn