Aardappelgratin

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 4 tenen knoflook
  • 250 g verse slagroom
  • 150 g geraspte oude Goudse kaas 48
  • 30 g ongezouten roomboter

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes. Vet de ovenschaal in met boter en bedek met aardappelschijfjes.
  2. Snijd de knoflook fijn en verdeel over de aardappelen. Breng op smaak met peper en zout. Herhaal dit tot de aardappelschijfjes op zijn. Op de laatste laag hoeft geen knoflook, peper en zout. Schenk de slagroom over de aardappelschijfjes en bestrooi met de kaas.
  3. Verdeel de boter er in kleine stukjes over. Dek af met aluminiumfolie en bak de gratin ca. 1 uur in het midden van de oven. Verwijder na 30 min. het aluminiumfolie.
Aardappelgratin is een recept van Albert Heijn