Loempia's

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 3 eieren
  • 500 ml zonnebloemolie
  • 150 g reuzengarnalen ((zak 500 g, diepvries), ontdooid)
  • 1 blikje bamboescheuten ((227 g), uitgelekt)
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 200 g kipfilet (fijngesneden)
  • 1 prei (gewassen en in halve ringen)
  • 3 el ketjap manis
  • 2 takjes selderij (fijngesneden)
  • 1 bakje taugé (125 g)

Bereiding

  1. Klop met een garde 500 ml water door de bloem. Klop de eieren en 1 mespunt zout erdoor. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak een zo dun mogelijk flensje. Bak er nog 1
  2. Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en snijd de garnalen fijn. Snijd de bamboescheuten in heel dunne reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en bak de knoflook 1 min. Voeg de kip en garnalen toe en roerbak 2 min. Bak de prei en ketjap 1 min. mee. Voeg de bamboe, selderij en taugé toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken.
  3. Schep 1 1/2 el vulling op de onderkant van elk flensje. Laat 2 cm van de rand vrij. Vouw de zijkanten naar binnen. Rol strak op. Verhit de rest van de olie in een pan op 180 °C. Frituur telkens 2 loempia's 4-6 min. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met chilisaus.
Loempia's is een recept van Albert Heijn