Salade van kip en eieren

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 stengels sereh
  • ½ kippenbouillontablet
  • 150 g kipfilet
  • 30 g kokos (gemalen)
  • 3 eieren
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 el olie
  • 4 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1½ rode peper
  • 1 limoen

Bereiding

  1. Van 1 stengel sereh buitenste blad verwijderen en stengel halveren. In pan 2 dl water met kippenbouillon en stukken sereh tegen de kook aan brengen. Kipfilet erin leggen en in ca. 10 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Gare kip laten afkoelen en in reepjes snijden. In droge koekenpan kokos lichtbruin roosteren. Overdoen op bordje en laten afkoelen. In kom eieren loskloppen met zout en peper. In koekenpan 1 el olie verhitten en eimengsel over bodem laten uitvloeien. Op zacht vuur bakken tot bovenkant droog is. Omelet op bord laten glijden, oprollen en in dunne reepjes snijden. Sjalotjes, knoflook, andere stengel sereh en rode pepers schoonmaken. Sjalot in dunne partjes snijden, peper in reepjes snijden en knoflook en sereh fijnhakken. Limoen uitpersen. In wok olie verhitten en sjalot, peperreepjes, knoflook en sereh ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Overdoen in schaal. Reepjes kip, omelet, kokos en limoensap er voorzichtig doorscheppen. Salade op smaak brengen met zout en peper.
Salade van kip en eieren is een recept van Albert Heijn