Stéphane Reynaud's dessert van schuimpjes en aardbei

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 middelgrote eieren
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 200 g poedersuiker
  • 600 g verse aardbeien
  • 1 citroen
  • 300 g opgeklopte slagroom
  • 6 bolletjes aardbeiensorbetijs

Bereiding

  1. Splits de eieren en klop een heel stevig schuim van de eiwitten. Voeg geleidelijk al kloppend de kristalsuiker toe en blijf 5 minuten kloppen. Klop dan geleidelijk ook de poedersuiker door het schuim.
  2. Schep het schuim in de gewenste vormpjes op met bakpapier beklede bakplaten en laat ze in een op 100 °C verwarmde oven 2 uur drogen (of langer, afhankelijk van het formaat van de schuimpjes).
  3. Ontdoe de aardbeien van de kroontjes. Pers de citroen uit en pureer de helft van de aardbeien met het citroensap; zeef het sap. Verkruimel de schuimpjes grof.
  4. Vul de glazen met afwisselend lagen aardbei, saus, slagroom, verkruimeld schuim en een bol sorbetijs; herhaal alle lagen in dezelfde volgorde.
Stéphane Reynaud's dessert van schuimpjes en aardbei is een recept van Albert Heijn