Stéphane Reynaud's dessert van schuimpjes en aardbei
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 4 middelgrote eieren
- 200 g fijne kristalsuiker
- 200 g poedersuiker
- 600 g verse aardbeien
- 1 citroen
- 300 g opgeklopte slagroom
- 6 bolletjes aardbeiensorbetijs
Bereiding
- Splits de eieren en klop een heel stevig schuim van de eiwitten. Voeg geleidelijk al kloppend de kristalsuiker toe en blijf 5 minuten kloppen. Klop dan geleidelijk ook de poedersuiker door het schuim.
- Schep het schuim in de gewenste vormpjes op met bakpapier beklede bakplaten en laat ze in een op 100 °C verwarmde oven 2 uur drogen (of langer, afhankelijk van het formaat van de schuimpjes).
- Ontdoe de aardbeien van de kroontjes. Pers de citroen uit en pureer de helft van de aardbeien met het citroensap; zeef het sap. Verkruimel de schuimpjes grof.
- Vul de glazen met afwisselend lagen aardbei, saus, slagroom, verkruimeld schuim en een bol sorbetijs; herhaal alle lagen in dezelfde volgorde.
Stéphane Reynaud's dessert van schuimpjes en aardbei is een recept van Albert Heijn