Pepernotenijsberg

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 liter vanilleroomijs
  • 400 g ongesneden ontbijtkoek
  • 200 g kruidnoten
  • 100 g pure chocolade
  • 1 el kaneel
  • 150 g witte chocolade
  • 75 g Smarties

Bereiding

  1. Laat het ijs buiten de vriezer ontdooien tot het schepbaar is. Bekleed een kom van 1 liter met vershoudfolie en laat de folie ruim over de rand hangen. Snijd de ontbijtkoek in dunne plakken van ½ cm en bekleed de kom ermee. Zorg dat de koek elkaar niet overlapt en houd genoeg achter om later de bovenkant te bedekken.
  2. Hak de kruidnoten in grove stukjes en de pure chocolade in kleine stukjes. Roer de kruidnootkruimels, chocoladestukjes en kaneel door het ijs. Schep het ijs op de ontbijtkoek in de kom, dek af met de rest van de ontbijtkoek en vershoudfolie. Zet minimaal 4 uur in de vriezer.
  3. Neem de kom uit de vriezer en laat 5 min staan. Stort de berg op een bord en verwijder de folie. Zet ondertussen een pan met een laag water op het vuur. Hak de witte chocolade grof, doe in een kom en hang de kom in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt en laat de chocolade smelten (au bain-marie). Schenk de chocolade over de berg. Versier met de kruidnoten en smarties.
Pepernotenijsberg is een recept van Albert Heijn