Rijkgevulde salade niçoise

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 middelgrote eieren
  • 1 ui
  • 100 g radijsjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 4 tomaten
  • 15 g verse basilicum
  • 50 g gemengde sla
  • 1 teen knoflook
  • 185 g tonijnstukken in olie
  • 100 g olijfolie extra vierge
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el wijnazijn

Bereiding

  1. Kook de eieren in 7 min. hard, spoel ze af onder koud stromend water en pel ze. Snijd de ui in fijne ringen en de radijsjes, bleekselderij en paprika in kleine stukjes. Snijd de tomaat in 12 parten die je apart bewaard. Snijd de basilicum fijn. Meng de sla met het basilicum en pers de knoflook erboven.
  2. Verdeel het sla-knoflookmengsel over een schaal of over borden. Meng de ui, radijsjes, bleekselderij en paprika en leg dit op het slamengsel. Maak de tonijn los met een vork en verdeel die samen met wat olie uit het blik over de groenten.
  3. Snijd de hardgekookte eieren in vieren. Leg de parten ei en tomaat langs de rand van het bord en verdeel de olijven over de groenten en tonijn. Besprenkel als laatste de salade met de olijfolie en de azijn. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Rijkgevulde salade niçoise is een recept van Albert Heijn