Spaanse mosselen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 rode uien (in dunne partjes)
  • 2 groene paprika's (in dunne repen)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g chorizoworst (stukje)
  • 1 rode peper (met zaadjes, fijngehakt)
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 2 kg mosselen (gewassen)

Bereiding

  1. Uien en paprika met zout bestrooien, met olie bedruppelen en samen in goed ingevette grillmand 10 min. grillen. Regelmatig omscheppen. Chorizo in plakjes snijden. Chorizo met rode peper en tomaatjes aan uien toevoegen en 5 min. grillen. Helft van uimengsel uit grillmand in kom scheppen. Helft van mosselen in grillmand leggen en mosselen ca. 5 min grillen tot ze allemaal openstaan. Regelmatig omscheppen. Inhoud grillmand in schaal scheppen. Apart gehouden uimengsel in grillmand scheppen, rest van mosselen toevoegen en alles ca. 5 min. grillen tot alle mosselen openstaan. Inhoud van grillmand ook in schaal scheppen. Lekker met stokbrood.
Spaanse mosselen is een recept van Albert Heijn