Miniquiches met spek & groene-aspergetips

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 100 g biologische spekreepjes
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 75 g gruyère (kaas, stuk)
  • 4 middelgrote eieren
  • 2 el Limburgse mosterd
  • 1 tl gedroogde dragon
  • 125 g crème fraîche
  • 100 g groene-aspergetips
  • 75 g veldsla

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel ondertussen het bladerdeeg in een vierkantje per portie en bekleed de holtes van de muffinvorm ermee.
  2. Rasp de kaas. Klop de eieren los en meng met de mosterd, dragon, crème fraîche en de helft van de kaas. Halveer de asperges. Verdeel het spek en de asperges over het bladerdeeg en schenk het eimengsel erop. Bestrooi met de rest van de kaas.
  3. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel na 20 min. losjes af met aluminiumfolie als de quiches te donker worden. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm staan. Neem de quiches eruit, leg op een grote schaal en verdeel de veldsla eromheen.
Miniquiches met spek & groene-aspergetips is een recept van Albert Heijn