Côte de boeuf met balsamicoglazuur en gepofte knoflook

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 bol knoflook
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 1 kg diepvries côte de boeuf (op kamertemperatuur)
  • 3 semigedroogde tomaten
  • 5 blaadjes verse salieblaadjes
  • 50 ml balsamicoglazuur
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el milde yoghurt

Bereiding

  1. Zet de barbecue aan. Snijd het bovenste kapje van de knoflook en zet de bol in een vuurvaste schaal. Besprenkel met de helft van de olie en pof ca. 45 min. op een gesloten barbecue. Neem de knoflook van de barbecue en laat afkoelen.
  2. Bestrooi de co?te de boeuf rondom met peper en zout. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en gril ca.12 min. op de barbecue. Keer halverwege. Snijd ondertussen de tomaten en salie fijn en meng met het balsamicoglazuur. Bestrijk het vlees rondom met het glazuur. Steek de thermometer in het vlees, maar zorg ervoor dat je het bot niet raakt. Stel de thermometer in op 60 °C (medium). Braad het vlees rustig in ca. 25 min. tot het de juiste temperatuur heeft bereikt. Keer elke 5 min. en bestrijk telkens met het glazuur. Neem het vlees van de grill en laat afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten.
  3. Wip ondertussen met een mes de tenen uit de bol knoflook. Doe met de crème fraîche, yoghurt, peper en eventueel zout in een kom en pureer met de staafmixer. Snijd het vlees in plakken en serveer met de knoflooksaus.
Côte de boeuf met balsamicoglazuur en gepofte knoflook is een recept van Albert Heijn