Bloemkoolrijst met gele curry en ei

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 middelgrote eieren
  • 1 bloemkool
  • 3 el sesamolie
  • 800 g Thaise wokgroente
  • 70 g Fairtrade gele curry kruidenpasta
  • 400 ml kokosmelk light

Bereiding

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water, pel en halveer in de lengte. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en de stronk in stukjes.
  2. Maal eerst de stukjes stronk in de keukenmachine tot ze de structuur van couscous hebben. Schep uit de keukenmachine. Maal ook de roosjes tot ze de structuur van couscous hebben.
  3. Verhit de helft van de sesamolie in een wok en roerbak de wokgroente 4 min. Voeg de curry en kokosmelk toe en verwarm 3 min.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de bloemkoolcouscous 4 min. op middelhoog vuur. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de bloemkoolrijst, groente en eieren over de kommen of diepe borden.
Bloemkoolrijst met gele curry en ei is een recept van Albert Heijn