Gehaktballetjes in cranberrysaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 zak aardappelen (kilo'tje iets kruimig)
  • 3 uien (in partjes)
  • 3 el olie
  • 1 schaal Zweedse (gehaktballetjes (355 g))
  • 1 pot cranberrycompote (350 g)
  • 2 appels (gesnipperd met schil)
  • 500 g witlof (in reepjes)
  • 75 ml bieslook (sladressing (fles 270 ml))

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in partjes en kook ze 15 min. Fruit ondertussen de ui in een braadpan in 1 el olie goudbruin. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze rondom bruin en gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de cranberrycompote toe en warm de saus al roerend op. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Giet de aardappelen af en bak ze in een koekenpan in de rest van de olie bruin en gaar in 10 min. Schep af en toe om. Meng het witlof en de appel met de bieslookdressing.
  3. Serveer de gehaktballetjes in cranberrysaus met de witlofsalade en de gebakken aardappelen.
Gehaktballetjes in cranberrysaus is een recept van Albert Heijn