Spitskooltaartjes met spekjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 6 plakjes deeg voor hartige taart ((pak 10 plakjes, diepvries), ontdooid)
  • ½ el zonnebloemolie
  • 100 g gerookte spekblokjes (duopak 250 g)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 200 g spitskool (in dunne reepjes)
  • 3 eieren
  • 100 ml geslagen room (23% vet)
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Bekleed elke holte van de muffinvorm met een plakje deeg. Zet de muffinvorm tot gebruik in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekjes op laag vuur uit. Schep met een schuimspaan uit de pan op een bord. Fruit de ui 2 min. in het achtergebleven spekvet. Voeg de spitskool toe en laat al omscheppend in 4 min. slinken. Laat eventueel het overtollige vocht in de pan verdampen.
  3. Klop in een kom de eieren met de room los en schep de spitskool erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat en peper en zout. Verdeel dit mengsel over de holtes van de muffinvorm en strooi de spekjes over de vulling.
  4. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. gaar. Laat afkoelen en serveer lauwwarm.
Spitskooltaartjes met spekjes is een recept van Albert Heijn