Bliss bowl met kerriebloemkool en hummus van Denise Kortlever

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 tl kristalsuiker
  • 1 komkommer
  • 4 el milde yoghurt
  • 2 tl tahin sesampasta (pot)
  • 2 el citroensap
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 bloemkool
  • 200 g couscous
  • 250 ml groentebouillon van tablet
  • 400 g champignons
  • 20 g verse platte peterselie
  • 8 el pikante hummus

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de azijn en suiker in een schaal en roer tot de suiker oplost. Snijd de komkommer in blokjes en voeg toe. Schep even om en laat marineren. Meng de yoghurt, tahin en het citroensap in een kom tot een romige dressing. Voeg eventueel 1 el water toe om de dressing iets te verdunnen. Meng de helft van de olijfolie met de kerrie, peper en zout in een kom.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes, schep door de kerriemarinade en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkool 30 min. in de oven tot de roosjes goudbruin zijn.
  3. Doe ondertussen de couscous in een kom en voeg de helft van de rest van de olijfolie toe. Wrijf de korrels tussen je vingers tot ze met een dun laagje olie zijn bedekt. Schenk de bouillon erbij en laat een paar min. wellen.
  4. Halveer de champignons en snijd de grote exemplaren in vieren. Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en bak de champignons in ca. 4 min. gaar. Breng op smaak met peper, zout en de helft van de peterselie. Verdeel de gare couscous over de kommen. Doe in elke kom wat geroosterde kerriebloemkool, gebakken champignons en zoetzure komkommer. Schep een lepel hummus in het midden van elke kom en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer de bliss bowls met de yoghurtdressing.
Bliss bowl met kerriebloemkool en hummus van Denise Kortlever is een recept van Albert Heijn