Bloemkoolpizza's met tomaat en paddenstoelen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 el traditionele olijfolie
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g)
  • 400 g paddenstoelenmix rode paprika, rode ui en bieslook
  • 350 ml tomato frito (pakje)
  • 4 bloemkoolpizzabodems
  • 250 g cherrytomaten
  • 75 g rucola

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed per 2 pizza's een bakplaat met bakpapier.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelenmix 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes.
  3. Verdeel de tomato frito over de pizzabodem(s) en smeer dun uit met de bolle kant van een lepel. Verdeel de paddenstoelenmix, mozzarellablokjes en cherrytomaten gelijkmatig over de pizzabodems. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 10 min. in de oven. Bak je meer dan 2 pizza's op bakplaten onder elkaar, wissel dan de bakplaten halverwege om.
  4. Haal de pizza(’s) uit de oven, leg op elk bord een pizza en verdeel de rucola erover.
Bloemkoolpizza's met tomaat en paddenstoelen is een recept van Albert Heijn