Mexicaanse wraps met gegrilde kip en avocado

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • 1 el traditionele olijfolie
  • ½ el Mexicaanse tacokruiden
  • 1 eetrijpe avocado
  • 150 g mais in blik
  • 200 g zwarte bonen
  • ½ limoen (schoongeboend)
  • 85 g Griekse yoghurt (0% vet)
  • 100 g ijsbergsla
  • 2 worteltortilla's
  • 1 tl tabasco chipotle pepper sauce

Bereiding

  1. Meng de kipfilet met de olie en de Mexicaanse mix. Bestrooi eventueel met zout. Verhit de grillpan en gril de kip in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in de schil met een mesje in plakjes en schep het met een lepel uit de schil. Spoel de mais en bonen af in een vergiet, laat uitlekken.
  2. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de yoghurt met het limoenrasp en een ½ el limoensap en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de kip in schuine reepjes van 1 cm. Verdeel ongeveer de helft van de sla, avocado, mais, bonen, kipreepjes, de limoenyoghurt en tabasco over de worteltortilla’s. Vouw de buitenkant van de tortilla’s naar binnen en rol op. Halveer de wraps en serveer met de rest van de sla, groenten en kip.
Mexicaanse wraps met gegrilde kip en avocado is een recept van Albert Heijn