Steak de boeuf met een frisse lentepuree en groenten

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 1 jazz-appel
  • 4 rundersteaks de boeuf
  • 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 ui
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 200 g verse snijbonen
  • 50 ml water
  • 400 g verse spinazie
  • 200 g koelverse hüttenkäse kaas
  • 1 bakje tuinkers

Bereiding

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook in 20 min. gaar.
  2. Was de appel, snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees. Bestrooi de steaks de boeuf met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Maak ondertussen de ui schoon en snipper. Verhit de boter in de hapjespan en voeg de ui, snijbonen en het water toe. Laat op laag vuur 5 min. stoven. Snijd ondertussen de spinazie grof, voeg toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree en meng de hüttenkäse, het appelrasp en eventueel wat kookvocht erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de puree over de borden en serveer de groente en steaks erbij. Garneer met de tuinkers.
Steak de boeuf met een frisse lentepuree en groenten is een recept van Albert Heijn