Spinazietaartpunten

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 pak bladspinazie ((450 g diepvries), ontdooid)
  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • 1 bakje hüttenkäse (200 g)
  • 1 duobakje beenham (reepjes (200 g))
  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 1 pak bladerdeeg (hartige taart (koelvers))
  • 350 g wortels (geschrapt (zak 500 g))

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Druk het overtollige vocht uit de spinazie. Meng de eieren en de melk in een grote kom en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Roer de hüttenkäse, de beenham, de sjalotten en de spinazie door het eimengsel.
  2. Leg het deeg in de springvorm zoals beschreven op de verpakking, vouw het deeg dat boven de rand uitsteekt naar binnen. Giet het eimengsel in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in 45 minuten gaar en laat hem afkoelen.
  3. Snijd de taart in punten en serveer met de worteltjes.
Spinazietaartpunten is een recept van Albert Heijn