Quiche met chorizo

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 200 g aspergebroccoli (groente)
  • 250 g croissantdeeg (blikje à 250 g)
  • 150 g chorizo (plakjes)
  • 295 g gegrilde rode paprika's (pot à 295 g)
  • 100 g geraspte Goudse belegen kaas 48
  • 3 middelgrote eieren
  • 125 ml crème fraîche

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de aspergebroccoli in 2 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Verdeel het croissantdeeg over de vorm en druk de naden dicht. Maak een opstaande rand van 3 cm hoog Verdeel de chorizo over de bodem. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van 3 cm breed. Verdeel de aspergebroccoli en paprika om en om over de chorizo.
  3. Klop in een kom de crème fraîche los met de eieren en roer de kaas erdoor. Schenk het mengsel over de quiche en bak in ca. 30 min. gaar in de oven. Laat 10 min. staan voordat je hem aansnijdt.
Quiche met chorizo is een recept van Albert Heijn