Zalmfilet met grof zeezout

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 25 g ongezouten roomboter
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 450 g krieltjes
  • 3 tl zeezout
  • 480 g verse zalmfilets
  • 2 venkelknollen
  • 250 g cherrytomaten

Bereiding

  1. Verhit de boter en 2 el olie in een koekenpan. Bak de krieltjes, naaldjes rozemarijn, 1 tl zeezout en (versgemalen) peper.
  2. Halveer de zalmfilet en bestrooi met 2 tl zeezout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en leg de zalm met de zoutkant naar onder erin. Bak zonder verder aan te raken in 7 min. op middelhoog vuur gaar.
  3. Snijd de boven- en onderkant van de venkelknollen. Verwijder de harde buitenkant en snijd doormidden. Kook in 10 min. in water met zout gaar. Giet af en houd warm.
  4. Voeg de cherrytomaten toe aan de krieltjes en bak 3 min. mee. Leg de zalm op een bord en schep de krieltjes en tomaatjes erbij. Leg er een halve venkelknol naast.
Zalmfilet met grof zeezout is een recept van Albert Heijn