Bietenstamppot met Zweedse gehaktballetjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1¼ kg kruimige aardappelen
  • 2 el vloeibare margarine
  • 380 g Zweedse gehaktballetjes
  • 800 g geraspte bietjes
  • 100 ml zure room
  • 2 el balsamicoazijn
  • ½ bakje verse dille (a 15 g)
  • 1 zakje gebakken spekblokjes

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd in stukjes en kook in een pan met water en zout in 20 min. gaar. Verhit de margarine in een koekenpan, voeg de balletjes toe en bak op middelhoog vuur in 10 minuten gaar. Schud regelmatig om.
  2. Verwarm de bieten in een pan met balsamicoazijn. Giet de aardappelen af, voeg de zure room toe en stamp fijn.
  3. Snijd de dille fijn. Schep de bieten en de dille door de puree en verdeel over de borden. Verdeel de spekjes erover en leg de gehaktballetjes erbij.
Bietenstamppot met Zweedse gehaktballetjes is een recept van Albert Heijn