Bietenstoof met geitenkaas en krielsalade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg krielaardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 6 el traditionele olijfolie
  • 300 g vegetarische spekreepjes
  • 1 kg gekookte bieten
  • 200 g zilveruitjes
  • 2 el vloeibare honing
  • 300 ml water
  • 50 g verse bieslook
  • 120 g zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Kook de krieltjes in 15 min. gaar in water met zout. Giet af en laat iets afkoelen. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit olie in een hapjespan en fruit de knoflook met de vega spekreepjes 3 min. Schil de bietjes en snijd in parten. Voeg de bietjes, zilveruitjes en vocht, de honing en water toe aan het mengsel in de hapjespan en laat 10 min. stoven met de deksel op de pan.
  2. Halveer ondertussen de krieltjes en doe in een schaal. Snijd de bieslook fijn en voeg ervan toe aan de krieltjes, samen met de olie en vocht van de zilveruitjes. Meng en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stoof over diepe borden en verkruimel de geitenkaas erover. Bestrooi met de rest van de bieslook. Serveer de krielsalade apart erbij.
Bietenstoof met geitenkaas en krielsalade is een recept van Albert Heijn